Vanliga vägar förutom telefonkonferens är Skype och Google Hangouts för att nämna några som är plattformsoberoende. Förutom ljudkonferens så kan man starta en videokonferens och dela en bildskärm för att visa sitt innehåll för de övriga. Förutsättning för detta är givetvis tillgång till en rätt installerad mikrofon och videokamera. Gruppen bör snarast etablera ett sätt att kommunicera som passar.
Om du kör fast med något så kan du enkelt koppla upp dig till oss lärare och dela din bildskärm. Tillsammans talar vi genom problemet och försöker att lösa det. Vi använder dagligen Skype och Google Hangout. Kontakta oss för att få användaruppgifter.
Initiativet till handledning kommer från studenten. Det kan gälla frågor, diskussion, ytterligare förklaringar etc.
Med alla dessa sätt att kommunicera så vill vi vara tydliga med att i första hand kontaktas vi via e-post eller telefon. Efter överenskommelse används annan media.
All kommunikation från lärare till student sker på den säkra e-posten som finns på skolan. Meddelanden går alltså endast ut på din skol-epostadress. Se därför till att du kan nå din epost på skolan. Läs mer.
Ofta uppstår behovet att dela elektroniska filer och kanske jobba i dem tillsammans. Det behövs då ett gemensamt lagringsutrymme. Även här finns många förslag på sådana.
Nedan finns exempel på mjukvara som är gratis. De är fria molnlagringsplatser, med möjlighet att dela ut mappar för läsning och skrivning. Beroende på vilka tidigare erfarenheter och konton medlemmarna i gruppen har så väljs lämplig plattform.